Persoonlijk: een update van mijn huidige situatie.

De vriendelijke chirurg was duidelijk, ik kom niet in aanmerking voor operatief ingrijpen, de kijkoperatie bevestigde waar de vorige onderzoeken in Leeuwarden al op wezen. Er is sprake van een teveel aan uitzaaiingen om succesvol te kunnen opereren.

Ik ga aan de slag met chemotherapie, dat kan in Leeuwarden, in nauw contact met het Antoni van Leeuwenhoek. Gezien mijn algemene toestand, en de conditie van de rest van mijn belangrijke organen, kan dit goed resultaat opleveren.

De diagnose periode is afgesloten. Wat nu volgt heet “palliatief behandelingstraject”. Nu zal ik een evenwicht moeten gaan zoeken tussen rust en conditie verbeteren, tussen accepteren en hopen. Kortom doorgaan met leven ondanks het feit dat er minder straks dan vroeger is. Nu geldt dat voor iedereen boven een zekere leeftijd, maar niet iedereen krijgt het zo uitvoerig en kristalhelder voorgespiegeld dan diegene die de diagnose kanker heeft gekregen. Voorlopig lijkt het leven nog steeds meer dan de moeite waard om geleefd te worden. Dat doen we dan maar.

Ik hoop en verwacht nog geruime tijd  op minstens mijn huidig gezondheidsniveau te kunnen functioneren. Met chemo en gerichte aanpak van mijn conditie zit er zelfs een verbetering in.

Beste blog bezoekers, er komen hier meer mensen langs dan ik verwachtte. Dat waardeer ik. Reageren kan, maar hoeft niet.

 

 

 

 

 

4 gedachten over “Persoonlijk: een update van mijn huidige situatie.

 1. albert van hees

  beste Toussaint, Eerst nu verneem ik van de ernstige ziekte, welke jou getroffen heeft. Het klinkt als een cliche maar vanaf vandaag ben je voortdurend in mijn gedachten. Ook hier veel sterkte gewenst, ook aan je vrouw en kinderen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Toussaint Schroders Berichtauteur

   Beste Albert,

   Bedankt voor je reactie en je vriendelijke woorden. Mijn keuze om over mijn situatie af en toe een blog te schrijven was een goede. Ik vind het mooi dat mensen die mijn blogs af en toe opzoeken op deze manier van mijn situatie kennis nemen. Als men dan wil reageren waardeer ik dat zeer. Maar als men om wat voor reden dat niet wil of kan is dat natuurlijk ook best.Ik zal af en toe opschrijven hoe het gaat, niet alleen met mijn ziekte. Ik ben ook nog steeds actief met leven, met de lokale politiek , mijn gezin en met genieten van alles wat het leven te bieden heeft.Zeker als mijn nieuwe, ongevraagde, status van “kankerpatiënt” me de ruimte en gemoedsrust gunt.

   Like

  2. albert

   Het is fijn om je reaktie gelezen te hebben. Ik weet dat jij op velerlei terreinen, o.a. in de politiek bezig bent om de samenleving vanuit sociaal democratische beginselen mede gestalte te geven. Dit zojuist voorbije weekend met het pvda congres moet je goed gedaan hebben. Eens kijken of de hernieuwde veerkracht zoden aan de dijk gaat zetten.Probeer daarom ook zelf de nodige veerkracht te vinden, het is je van harte gegund. De ziekte kanker heeft een diepgaande invloed op de persoon en daar kan ALBERT over mee praten.

   Like

 2. Anoniem

  Hoi Toes had gehoop dat de uitslag iets anders zou uitpakken,die mallemolen draaid maar door. hoop dat de aan pak van de behandeling, de kanker een stuk kan stil leggen zodat je nog een hele lange tijd je redelijk mag voelen en het genot van het leven mag ervaren.Wij wensen je alle sterkte toe de komende tijd.
  Veel liefs Nettie.

  Like

Reacties zijn gesloten.