Mijn bestaan en Linitis Plastica, oktober Pijn en een dringend request.

Moeders-met-kinderen-1030x773[1]

 

 

Mijn onwelkome gast met de elegante naam, maar met een grimmige verschijning speelt op. Een dringend , en mooi verzoek doet het gemoed goed.

Misselijk makende pijn, die gelukkig tijdelijk is en zich laat temmen met de medicatie die daarvoor aangeschaft is. Gecombineerd met een korte slaapsessie ben ik weer redelijk in evenwicht. Ik verbaas me over pijn en mijn reactie op dat fenomeen. Nog niet zo lang gelden lag ik nachten wakker uit angst voor de tandartsboor. De afspraak was dat de tandarts zou verdoven zodra hij aan boren dacht. In korte tijd is dat veranderd, ik kreeg een tandarts die dat onzin vond. Nu wordt er geboord zonder veel slapeloze nachten en zonder pathetisch lijden.  De pijn die de Limits Plastica meebrengt is van een andere orde. Maar ik reageer met minder poeha dan ooit op de boor van de brave tandarts. Het hoort erbij, er zal in de toekomst alleen meer momenten met pijn komen , en ik moet zien hoe ik dat ga opvangen. Tot nu toe lukt dat redelijk.

Tot zo ver mij en mijn Linitis, nu ik wil graag iets heel anders onder uw aandacht brengen.

Ik kreeg een oproep van een jong Partijlid en een  goede kennis Ze gaat naar Lesbos om daar te helpen. Zij legt het uit in haar oproep, die ik hieronder zal plaatsen. Ik ben ontroerd en blij met haar initiatief. Een jonge vrouw die zich intensief inzet voor hulp aan mensen in nood.

  • Bent u bang dat we de mensensmokkelaars helpen als we mensen daar niet laten verdrinken, of verkleumen. Hou dan maar op met lezen.
  • Bent u bang dat iedere vluchteling een moslim extremist is die uw baan en uw kind komt inpikken. Stop dan ook maar. Ga dan naar de site van de PVV om uw angsten te voeden.

Maar als u vindt dat we humaniteit en menselijkheid  moeten hooghouden, ook bij moeilijke omstandigheden. Lees dan verder, en als u overtuigd bent steun s.v.p.

Of u zich nu zorgen maakt over de toekomst, of dat u denkt dat het allemaal wel mee zal vallen, doet er hier niet toe. Er zijn mensen die verkleumen, verhongeren en soms verdrinken. En wij kunnen met een beetje steun en hulp het verschil maken.

Ik vind dit een gebaar van humaniteit dat verschillen tussen ons overstijgt.

 

Dit is de oproep van Samantha van Urk:

 

Beste vrienden en familie,

Vanaf 15 november ga ik me met Stichting bootvluchteling gedurende 5 weken inzetten voor de Syrische vluchtelingen op Lesbos. Dit is momenteel een van de plekken waar noodhulp het hardste nodig is. Vluchtelingen komen hier in gammele boten uitgeput, hongerig, koud  en nat aan. De voorzieningen voor opvang zijn er slecht en vies, en er is een groot tekort aan water en voedsel. Wij richten onze hulp met name op kinderen, zwangere vrouwen en zieken. 

WIL JIJ HELPEN ? 

Naast tijd doneer ik mijn spaargeld voor de reis en autohuur. Het liefst huur ik een grote auto, zodat ik ter plaatse zoveel mogelijk gezinnen kan vervoeren. Wil je me hiervoor sponsoren dan kan dit op rekeningnummer: NL93 ABNA 0606504966 tnv SPI van Urk. Vermeld alsjeblieft het woord ‘BOOT’ plus je naam wanneer je aan mij doneert – dan kan ik je bedanken J. 

Stichting Bootvluchteling regelt accommodatie voor vrijwilligers en voorziet in broodnodige (!) noodhulpmiddelen voor de vluchtelingen. Als je hieraan wil bijdragen kan dit via rekeningnummer: NL97 RBRB 0918 9326 37 tnv Stichting Bootvluchteling. Ik ga ervoor zorgen dat deze goed terechtkomen!  

Zie voor algemene informatie:  http://bootvluchteling.nl/.

Tijdens mijn verblijf ben ik persoonlijk te volgen op:   https://boatrefugee.wordpress.com/

Alvast heel hartelijk dank voor je steun!

Hartelijke groet,

Samantha van Urk 

 

na de reclame de pracht song;