Mijn bestaan en Linitis Plastica januari , een update

Nu de chemo geen rol meer speelt in mijn lijf, krijgen de kankercellen vrij spel. En dat merk ik dan ook. Ik ga hier geen details geven, maar het gaat moeizaam met slikken en ik heb meer pijn. Gelukkig bestaan er goede pijnstillers die, zonder een mens psychisch en qua energie onderuit te halen, toch de pijn draagbaar houden.
De oncoloog van het AVL. belde met de boodschap dat ik geen wonderen van hun moet verwachten. Het zou toch triest zijn als ik de hele reis vanaf Terschelling ga maken en dan teleurgesteld zou worden. Ik heb uitgelegd dat de verbinding Terschelling Harlingen beter is dan de verbinding tussen de meeste kleine kernen in Friesland en Leeuwarden. Dus dat een extra reis naar de wal me niet zal belemmeren, zo lang dat tenminste mogelijk is.
Na overleg met deze arts heb ik (hebben we )besloten te gaan onderzoeken of ik in aanmerking kom voor proeftrajecten, onderzoek naar nieuwe medicatie etc. Het is niet duidelijk of dat wel kan, en het is zeker niet duidelijk of het iets oplevert. Maar het voelt goed om alle kansen aan te grijpen. Wie weet kan er iets uitkomen waar ik of toekomstige patiënten iets aan heb. Tegelijkertijd zal ik meer hulp gaan vragen en krijgen bij het verdere verloop. Hoe dat precies vorm gaat krijgen overzie ik niet helemaal.
Ondertussen zijn er grote delen van de dag dat ik met goed genoeg voel om dingen te ondernemen die ik de moeite waard vind. Terschelling bruist van het leven, het stormt, de natuur is prachtig. En wat politiek betreft zijn we volop in beweging. Het zal afhankelijk zijn van mijn toestand hoe ik nu verder ga. Dat is natuurlijk een enorme open deur. Maar het is niet anders. Wat kan ik nog, en hoeveel rek heb ik om me aan te passen aan de nieuwe situatie?
Op dit ogenblik gaat het goed, ik heb mijn medicatie binnen, volg een kabbelend praatprogramma, er ligt nogal wat leeswerk voor de raad en ik heb een mooi boek op de reader staan.
En korte update hier kon daar ook wel bij, dacht ik zo.
Met een nachtelijke groet,

4 gedachten over “Mijn bestaan en Linitis Plastica januari , een update

 1. nettie Schroders.

  Hoi Touissant, Donnie en ik wensen je alle sterkte in deze moeilijke strijd.Soms schieten woorden te kort en krijg je een brok in de keel.Ik bewonder je in je wils kracht om door te vechten.
  En bid om kracht en genezing, steek af en toe een kaarsje voor je aan en hoop dat het gehoord wordt. Lieve gr Nettie.

  Liked by 1 persoon

  1. Toussaint Schroders Berichtauteur

   Lieve Nettie, bedankt voor je aardige woorden. We leven van dag tot dag, en gezien de omstandigheden redden we ons redelijk. Wat genezen betreft, dat ligt menselijkerwijs al lang buiten beeld. Maar wat jullie zeggen wordt erg gewaardeerd, hartelijke groeten, ook aan Donnie, ook van Ina

   Like

Reacties zijn gesloten.